Senaste inläggen
Hej
Igår var första gången jag satte kedja på Fairfight när vi skulle ut och gå.. Skulle flytta honom i gången när jag borstade honom och då viftade han på svansen på ett typiskt sätt när de börjar få lite humör. Och min magkänsla hade helt rätt, hahah!
Släppte honom i paddocken innan vi gick och han var bara intresserad av tjejerna i hagen, Heidi och Danzette. När jag skulle ut så kom Heidi och då lät han så som hingstar låter... ja några av er kanske vet hahah...... Och så testade han gränserna lite i början av promenaden, men sa åt han direkt vad som var ok och inte ok, så han skötte sig bra sedan ändå
Men man kanske får inse att smekmånaden är över! Som tur är har jag hunnit sätta upp tydliga regler så han har ändå full koll på mig. Så fort han tappar fokus stannar jag och backar osv.
Namn: Fairfight KLT
Född: 6 juni 2012
Kön: Hingst
Ras: Halvblod (med mycket fullblod i sig)
Tyskregistrerad i Mecklenburg- Vorpommern e.V
Hans far är Zalmiyac AA en Angloarab
(50% Engelskt fullbod & 50% Arabiskt fullblod)
Hans morfar är Santa Cruz VDL
Hans mormors far är Cardento som Peter Eriksson tävlat med
Han är även släkt med Malin Baryards gamla topphäst
Butterfly Flip
Han har samma uppfödare som bloggerskan Tyra Sjöstedts
häst Joe KLT
Här är en halvbror till Fairfight. De har samma mamma.
Och så en bild på Fairfight.. inte ens två år fyllda. Måste tillägga det för de är ju inte jätteroliga till utseendet i den här åldern, men han blir finare och finare för varje dag nu vilket är kul Ska bli spännande att se hur han ser ut när han kommer hem efter hingstbetet till hösten.
Den här bilden är några veckor nu. Den ljusa vinterpälsen håller han på att tappa så han blir mörkare och mörkare.
Nyttigt bröd som smakar kaka
Detta brödet passar bra som mellanmål eller varför inte till kaffet istället för vetebröd/kakor eller när du är sugen på något nyttigt som är riktigt GOTT.
Jag brukar ha smör och ost på detta brödet.
Endast bikarbonat, kanel & havssaltet som inte är ekologiskt.
Ingredienser två satser:
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa dadlarna och äggen i matberedaren.
Häll i övriga ingredienser och mixa ordentligt till en jämn smet.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Känn av med en sticka om brödet är klart.
Bröd av frön & nötter
(ändrat)
Detta brödet har jag skrivit om innan, men jag har ändrat det lite. Så här gjorde jag vid detta tillfället.
Jag gör alltid dubbla satser för att limporna ska bli större.
Äggen kommer från frigående höns utomhus, och resterande ingredienser är till stor del ekologiska. Är endast bikarbonat och sesamfrönen som inte är eko tror jag.
Ingredienser två satser:
Gör så här:
* Blanda alla ingredienser
* Häll i en form täckt av bakplåtspapper
* Grädda mitt i ugnen i 180° i ca 50 min
Sedan tänkte jag tala om varför jag blev "ekologisk" (eller vad man ska säga) och visa före och efter bilder på mina utslag i ansiktet och så ska jag visa hur håret börjar friskna till!
Bild för en månadsedan vi var ute. Ser ut som en snopp framför min axel hahah!
Och så ser jag ut som pocahontas också...
Tre limpor, varav två likadana. Ni ska få recepten. Det är det längst till höger som smakar kaka.
Imorgon ska jag till först till en Osteopat och sedan en Homeopat- här snackar vi hälsodag! ;)
Aja ett tag i alla fall.. Ska ut på kvällen
.
Smart sötsaker utan socker, gluten och mjölk
Den här boken är verkligen jätte intressant och rolig!
Först står det en del om vad de olika ämnena gör med kroppen och varför den reagerar som den gör och sedan är det en hel del olika recept med härliga bilder till.
Ska visa er ett bröd också som smakar KAKA/bulle. Så himla gott- och endast nyttiga grejer i innehåll!
Istället för att vara inödiga för kroppen är dessa kakor osv, bra för hälsan!
Kan det bli bättre?!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|